En weer was mijn gewoontegedrag de baas!

Ik herken mij uitstekend in het type ‘de netwerker’ van de MyDrives zevenkleuren drijfverenanalyse; optimistisch mensenmens met een sterke wil naar succes. Zo bouw ik graag aan een harmonieuze omgeving waarin samen doelen worden bereikt.

Maar wat deed ik in een omgeving waarin mensen elkaar tegenwerken, er geen onderling vertrouwen is en samenwerking ver te zoeken?

Ik voelde de stress door mijn lijf gieren en mijn reptielenbrein trad in werking. Hierdoor verviel ik afstandelijk tot zelfs arrogant en bemoeizuchtig gedrag. Het valkuilgedrag van mijn voorkeur kleuren of te wel drijfveren.

Gelukkig is er een oplossing! Druk op de pauzeknop en start met anders denken. Omdat iedereen vanuit zijn drijfveren op een eigen manier naar de wereld kijkt, zijn er voor iedere kleur andere tips. Mijn pauzetips: Durf ik mij kwetsbaar op te stellen en is mijn communicatie opbouwend?

Door met dit bewustzijn het ook anders te gaan doen, ervaarde ik dat men mij kon zien als een optimistisch mensenmens!

Ben jij je bewust van jouw automatische piloot; of te wel gewoontegedrag? En zou je je meer bewust willen denken over hoe je in een bepaalde situatie anders kunt reageren, doe de zevenkleuren analyse en krijg zicht op wat jou motiveert en je talenten zijn.

https://analyse.mydrivesmyhabits.com/miniscan/inviam

 

 

 

Wat wil ik?

Waarom gaat de ene persoon fluitend naar zijn werk en de ander ervaart dat als een loodzware opgave?

Of hoe kan het dat de een altijd stress geeft en de ander zelden?

 

Om hier antwoord op te krijgen is het vooral zinvol om inzicht te krijgen in waarom doen mensen uberhaupt iets?

1. Omdat anderen het doen

2. Omdat het moet

3. Omdat je het zelf wilt

Stel jezelf deze belangrijke basisvraag; Wat wil ik en wat motiveert me?

 

Naast competenties en capaciteiten is inzicht of jouw drijfveren passen bij de functie en organisatiecultuur heel belangrijk. Willen is belangrijker dan kunnen. Benut competenties en capaciteiten optimaal, maar zorg dat je werk doet wat aansluit op wat je echt wil, op jouw drijfveren. Benieuwd naar je drijfveren? Doe de MyDrives drijfverenanalyse.

(gratis) ontwikkeladvies – NL LEERT DOOR! Jij toch ook?

Mooie kans! Verzilver het cadeau van de overheid….

In deze tijd, die vraagt om aanpassen, stimuleert de overheid werkende, werkzoekende en ook zzp-ers in beweging te blijven. Daarom is er de NL leert door subsidie ter waarde van € 700,=!

Het is een persoonlijk loopbaanadvies voor jou waardoor je meer zicht krijgt op wie je bent en wat je wilt! Dit loopbaanadvies is nu mogelijk tot en met maximaal het einde van het jaar of eerder als de pot leeg is. Komt nu in beweging, zet een stap in je persoonlijke ontwikkeling, juist in deze gekke tijd.

Ik werk mee met het ontwikkeladvies – NL leert door. Gewoon omdat ik graag doe wat ervoor jou toe doet!

Wat kun je verwachten?

  • 4 uur loopbaan coaching
  • met verdiepende oefeningen die je een dieper inzicht geven
  • een arbeidsmarktscan die jouw kansen op de arbeidsmarkt laat zien

Na afloop heb je een persoonlijk actieplan voor jouw loopbaan!

Denk je over je huidige baan is dit het nu? Ervaar je tegenslagen in je werk of bedrijf? Wil je weten wat je motiveert? Waar ben ik goed in? Wat wil ik? Kortom tijd voor zicht op jouw weg!

Kom in beweging, maak gebruik van jouw persoonlijk loopbaanadvies.