En weer was mijn gewoontegedrag de baas!

Ik herken mij uitstekend in het type ‘de netwerker’ van de MyDrives zevenkleuren drijfverenanalyse; optimistisch mensenmens met een sterke wil naar succes. Zo bouw ik graag aan een harmonieuze omgeving waarin samen doelen worden bereikt.

Maar wat deed ik in een omgeving waarin mensen elkaar tegenwerken, er geen onderling vertrouwen is en samenwerking ver te zoeken?

Ik voelde de stress door mijn lijf gieren en mijn reptielenbrein trad in werking. Hierdoor verviel ik afstandelijk tot zelfs arrogant en bemoeizuchtig gedrag. Het valkuilgedrag van mijn voorkeur kleuren of te wel drijfveren.

Gelukkig is er een oplossing! Druk op de pauzeknop en start met anders denken. Omdat iedereen vanuit zijn drijfveren op een eigen manier naar de wereld kijkt, zijn er voor iedere kleur andere tips. Mijn pauzetips: Durf ik mij kwetsbaar op te stellen en is mijn communicatie opbouwend?

Door met dit bewustzijn het ook anders te gaan doen, ervaarde ik dat men mij kon zien als een optimistisch mensenmens!

Ben jij je bewust van jouw automatische piloot; of te wel gewoontegedrag? En zou je je meer bewust willen denken over hoe je in een bepaalde situatie anders kunt reageren, doe de zevenkleuren analyse en krijg zicht op wat jou motiveert en je talenten zijn.

https://analyse.mydrivesmyhabits.com/miniscan/inviam