Mijn verhaal – Mijn hoofd zocht, mijn hart vond.

In 2019 besloot ik definitief mijn hart te volgen en mijn focus te verleggen.

IN VIAM – doen wat er voor jou toe doet! Dit is iets wat ik van huis uit, uit ons ondernemersgezin heb meegekregen. Als mid­delste dochter in een Westlands gezin weet ik goed mijn eigen boontjes te doppen, te gaan voor het maximale resultaat en “niet lullen maar poetsen”.

Ik ben jarenlang met veel plezier werkzaam geweest als HR-professional. Prachtige banen met veel verantwoordelijkheid, werkdruk en het gevoel altijd wat te moeten. Ik legde de lat graag hoog; hard werken, mezelf wegcijferen en leven op de auto­matische piloot resulteerde in een punt waarop mijn handelen mij meer energie kostte dan het opleverde. Steeds vaker dacht ik; zo niet meer!

Maar hoe dan wel? Het zaadje, wat geplant was tijdens een ervaring met Systemisch werken, was het zetje tot de start van mijn zelfonderzoek. De afgelopen jaren ben ik mezelf met mijn hardnekkige overtuigingen en vastgeroeste patronen dubbel en dwars tegengekomen. Ik werd mij bewust hoe deze mijn gedachten en hiermee onbewust mijn gedrag, mijn leven bepalen. Ik leerde ‘ik moet veranderen’ in ‘ik heb de keuze’. Het vergrote mijn innerlijke kracht en ik kon de regie over mijn leven terugnemen.

Mezelf kennen en accepteren veranderde mijn leven van overleven (ik moet) naar leven (ik kies)!

Wie naar buiten kijkt, blijft dromen. Wie naar binnen kijkt, ontwaakt.

Ik weet als geen ander dat de keuze om te veranderen en hiermee afscheid nemen van iets wat vertrouwd is, lastig is. Ik weet dat dit een hele uitdaging is, maar weet ook dat iedereen in staat is om te veranderen.

In de ontmoeting met anderen werd ik mij steeds meer bewust van mijn oude vertrouwde wegen en verdiepte het verlangen naar nieuwe wegen. Ik ben dankbaar voor mijn nieuwe weg waarop ik vaker om hulp durf te vragen. Ik ervaar dat voor mij­zelf kiezen niet egoïstisch is en dat ik steeds meer schijt heb aan de mening van anderen.

Ik gun jou ook om jezelf nog beter te leren kennen, zodat je in je eigen kracht bewuster keuzes kunt maken die bij je passen. Daarom ben ik In Viam gestart, doen wat er voor jou toe doet. Omdat ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om op cruci­ale momenten in je leven iemand naast je te hebben die je op een professionele, meevoelende en bevlogen wijze verder helpt.

Vanuit de verbinding met mijn verleden wil ik jou zien, tegen de achtergrond van jouw verleden en je daar laten kijken waar je nog niet hebt gekeken. De weg naar – jouw groei, ontwikkeling en geluk!

In Viam, betekent in het latijn ‘Naar de weg’.